Eldin,Kenan, Edvin, Nderim
Hannes

Börjar på bänken: Jocke,Rinor, Sakhi, Tanne, Micke
Besim och Erik saknas sen förra matchen.

Som vanligt var det ett förvirrat vaktmästargäng som mötte både Kvibille och oss när vi anlände till Halmstad Arena redan vid 9-tiden idag lördag. Det var en ungdomsturnering som gjorde att man inte kunde lova att vi hade vårat omklädningsrum kvar efter matchen!!! Dessutom hade man inte budgeterat med nya lås på dörrarna till omklädningsrummen. Man tar sig för pannan, så såg det ut för minst 10 år sen också.

Efter förra veckans mer eller mindre överkörning av LTIK så gällde det nu att visa att vi inte är så ”veka” som vi visade på Veinge konstgräs. Det var ord och inga visor som kom ur munnen på Hannes och Tanne i uppsnacket, alla fick veta att gjorde man inte jobbet fullt ut så var det bänken som väntade., Kvibille är ett stabilt div 4 lag men det känns som att vi är inte chanslösa om alla gör jobbet, det var alla överens om.

Vädret var helt ok med tanke på hur det sett ut de sista veckorna, det blåste nästan ingenting och var uppehållsväder.
Det är KBK som börjar bäst och sätter BKW under press. Men efter 7 min får Walldia en möjlighet till en omställning och denne gången är det Robban på högerkanten som gör precis som det är tänkt att han och Zett ska göra, nämligen utnyttja korridorerna på respektive kant och få till inlägg.
Denne gången får målvakten Murtaza Akash tag på bollen innan framrusande Walldianer kan utnyttja situationen. KBK svarar upp minuten efter när man spelar fram en av matchens förgrundsfigurer Ibrahim Jammeh centralt som utnyttjar ett ”hål” i Walldias backlinje och Dino är chanslös när KBK tar ledningen efter 8 minuter.

Hemmalaget tar nu över händelserna och pressar tillbaka gästerna. Men Walldias defensiv håller, dessutom får Dino vid ett par tillfällen visa publiken att han är en mycket bra målvakt. Pressen från KBK avtar en del i mitten på halvleken. Även hemmamålisen Akash får visa sin klass när Simon Walldèn med ett mycket bra skott uppe i kryssregionen tvingar Akash att sträcka ut ordentligt.

Walldia jobbar sig till en högerhörna som Zett skruvar mot mål där Akash touchar ut bollen men inte bättre än att Lukas Alsbjer drar till för kung och fosterland på volley och får se bollen borra sig in i nätmaskorna, 1-1 tid 26 min.
Spelet jämnar nu ut sig efter Walldias kvittering. Men KBK är hela tiden vassa framåt främst den oberäknelige Jammeh i de främre linjerna.

KBK trycker i slutet av halvleken åter tillbaka BKW och tar också ledningen efter ett skott som går i retur och Johan Providakis håller sig framme och sätter bollen i nätmaskorna.

Kvibilles press avtar inte efter ledingsmålet men det ger också möjligheter till omställningar för BKW. En sådan får vi se när Hannes får en perfekt boll bakifrån och löper ifrån sin bevakning, men Kvibillespelare når Persson inne i straffområdet och kapar densamma vilket inte ger domaren något annat alternativ än att blåsa straff.
Kenan med fortsatt förtroende sätter säkert kvitteringen till höger om Akash, 2-2 och 2 minuter till pausvila.

Här slappnar BKW av vilket straffar sig omgående när Jammeh än en gång slår till och ånyo ger KBK ledningen precis innan pausvilan- surt.

Walldia känner att man är med ordentligt i matchen och har så långt gett allt vilket lovar en spännande andra halvlek.
Det ska bli Perssons halvlek - ja Hannes alltså.
Hannes hade löpt mycket under första halvlek och i och med Kvibilles stundom press blottade sig en hel del möjligheter.

I 51 min är Hannes frispelad på vänsterkanten och borde spelat Eldin till höger som var helt ren, men sista passet var inte det bästa vi såg i den matchen, Hannes påstod att han inte har någon vänster så tydligen är han ”enbent”.

Walldias avbytare börjar värma upp med halvtimmen kvar. I samma minut får Walldia en frispark i bra läge snett till höger, skottet sitter precis i stolproten till vänster om målvakten osis. Momentet efter får BKW en högerhörna som Zett lyfter in på sedvanligt sätt och Hannes når högst i straffområdet och kan nicka in kvitteringen, rättvist i det läget då Walldia inlett andra halvlek bäst.

Sakhi kommer nu in och byter av Eldin. Walldia har fått en riktig boost av kvitteringen och jobbar kopiöst över hela planen.

Belöningen ska också komma och det är Simon Walldèn som ligger bakom ledningsmålet när han vid en omställning på vänsterkanten spelar snett inåt bakåt till Hannes som sätter dit ledningsmålet 3-4 helt enligt instruktionsboken.
Det återstår 25 minuter och det ska bli en pärs. Särskilt minns man en ”idioträddning” av Dino när han kastar sig åt höger när sen bollen ändrar riktning räddar han med foten.

Men Walldianerna visar moral och lyckas hålla undan en kraftansträngning från hemmalaget.

Alla avbytarna har efterhand kommit in och Hannes går ner i försvaret och stärker upp. Även Tanne Roslund som efter sin korsbandskada i somras nu gör comeback med den äran när han spelar de sista 10 minuterna.

Sammantaget en jätteinsats av samtliga aktörer i BKW som med sin insats visar att det är moral i gänget och att vi nu kan glömma insatsen mot LTIK förra veckan.
Nästa vecka väntar Getinge på hemmaplan som lär ha förstärkt upp ordentligt inför denna säsongen, men jag tror inte Walldianerna räds någon längre

Kvibille BK- BK Walldia

8 min 1-0 Ibrahim Jammeh
26 min 1-1 Lucas Alsbjer
39 min 2-1 John Providakis
44 min 2-2 Kenan Ramadani (straff)
45 min 3-2 Ibrahim Jammeh
60 min 3-3 Hannes Persson
65 min 3-4 Hannes Persson